War Systeem

Een war is een event dat gespeeld wordt tussen kingdoms uit minimaal twee van de drie alliances. Het doel van de war is om het gebied waarop de war plaatsvindt over te nemen, dit gebied wordt hieronder een territory genoemd. De war wordt als siege war gehouden in het fort van het territory om welke gevochten wordt.

Neutrale territories worden niet door middel van wars overgenomen. Dit zal gebeuren via een KoTH event tussen alle alliances. Deze events worden in de discord aangekondigd. In deze aankondiging zal ook meer informatie staan over het specifieke KoTH event.

War verklaren

Voordat je een war kan starten moet jouw alliance eerst conflict veroorzaken op het territory dat je over wilt nemen.

Conflict wordt veroorzaakt door quests te doen bij de War NPC van het territory dat je wil overnemen. Voor elke quest die je doet krijg je Conflict EXP. Wanneer je alliance 1.000 Conflict EXP heeft kan een leider van een kingdom dat minimaal 10% van deze EXP heeft bijgedragen de war inplannen. Als er geen enkel kingdom 10% heeft bijgedragen, kan elk kingdom de war inplannen.

Houd er rekening mee dat de derde alliance ook Conflict EXP kan verzamelen. De alliance die als eerste de 1.000 Conflict EXP bereikt en de war aanvraagt zal deelnemen in de war als aanvaller. De progress die de andere alliance heeft gemaakt zal gereset worden.

Conflict quests kunnen alleen gedaan worden in territories die onder controle zijn van een alliance. Neutrale territories worden via een KoTH event veroverd.

Voor elke 250 Conflict EXP die je verzamelt op het territory komt er een broadcast in de chat. De alliance die momenteel in het bezit is van het gebied kan je komen lastigvallen of kan zelf ook quests gaan doen. Het doen van quests zal ook voor hen Conflict EXP opleveren, maar deze zullen dan het totale Conflict EXP van jouw alliance verminderen.

Wanneer een war succesvol is aangevraagd zal deze aangekondigd worden in de Discord server met alle essentiële informatie (zoals de locatie, de datum, de tijd en de betrokken alliances). Zorg ervoor dat je de nodige rollen hebt en je meldingen aan hebt staan als je op de hoogte wilt gebracht worden van deze oorlogen.

Inschrijven voor war

Wanneer een war is ingepland, moet elke speler die mee wil naar de war zich apart inschrijven. Om je in te schrijven moet je afreizen naar het fort waar de war plaatsvindt, om bij de War NPC aan te geven dat je meedoet. Het aantal deelnemers per alliance zal duidelijk zichtbaar zijn, echter kan je niet zien wie er zal deelnemen.

Jezelf inschrijven (of eventueel uitschrijven) voor een war kan tot 30 minuten voor de start van de war. Als je jezelf hebt ingeschreven wordt er verwacht dat je ook effectief aanwezig bent en zal deelnemen. Indien je herhaaldelijk niet deelneemt aan wars waarvoor je jezelf inschrijft, zal je een straf krijgen.

Verloop van war

Er zal 30 minuten voor een war een grace periode zijn over de volledige server. Dit wil zeggen dat pvp volledig wordt uitgeschakeld. Dit zorgt ervoor dat alle deelnemers op een veilige manier naar de locatie van de war kunnen reizen. De aanvallers verzamelen buiten het fort en de verdedigers verzamelen in het fort.

Alle deelnemers moeten in de border van het fort (=rood op dynmap) zijn wanneer de war start. Als je niet in deze border bent kan je niet meer mee doen met de oorlog.

Bij de start van de war worden de deuren van het fort gesloten. De aanvallers hebben 30 minuten de tijd om het fort binnen te vallen en twee van de drie capture point te veroveren.

De poorten hebben allemaal een health indicator die start op 20 health. Elke keer als er een blok uit de poort gehakt wordt zal er 1 health af gaan. Dit doe je met een pickaxe

Elke poort heeft een lever aan de kant van de verdedigers. Door de lever over te halen maak je de gate open of dicht. Zo kan je spelers uit je team tijdelijk een positie voor een gate laten innemen.

Een capture point kan je veroveren door erop te gaan staan. Elke speler die op een capture point staat is 1 punt per seconde waard. Voor de aanvallers worden deze punten opgeteld bij het totaal, voor de verdedigers worden deze afgetrokken (het totaal kan niet onder 0 gaan). Bij aanvang van de war start het totaal op 0. Een capture point is volledig veroverd als het totaal op 500 staat. Wanneer een capture point veroverd is kunnen de punten van dat punt niet meer naar beneden gehaald worden.

Wanneer de aanvallers twee van de drie capture point binnen 30 minuten overnemen, winnen zij de war. Als dit ze niet lukt winnen de verdedigers de war.

Kill bonus

Wanneer een speler een kill maakt krijgt deze speler een capture boost voor 60 seconden:

  • Dubbele punten op een capture point; +2 of -2 per seconden afhankelijk van het team.

  • Deze speler krijgt ook het glow effect.

Beloningen

Een war wordt vooral gevoerd voor de controle over het territory. De drie alliances moeten strijden voor world domination. Wanneer één alliance alle gebieden onder controle heeft wint deze alliance het seizoen. Dit zal de events voor het einde van het seizoen in gang zetten.

Naast de controle over het territory zijn er nog wel andere beloningen voor de deelnemers:

  • De kingdoms uit de alliance die heeft gewonnen krijgen elke nacht 20 emeralds in hun kingdom vault per gebied dat ze in hun bezit hebben.

  • Elke deelnemer krijgt reward en war points als beloning voor hun prestatie en als gedeeltelijke compensatie voor verloren loot. Deze punten kunnen gebruikt worden om items of crates te kopen.

Last updated