👹Bosses

Elke regio heeft een eigen boss met unieke loot. De bosses zijn vanilla mobs met custom abilities en aangepaste health/damage. Iedere boss summoned een wave aan minions met aangepaste health/damage.

PvP staat uit in de boss rooms, wat het mogelijk maakt om bosses samen met spelers uit andere kingdoms of zelfs andere alliances te bevechten. Je behoudt je inventory wanneer je dood gaat in een boss room. Je zal dan wel vanaf spawn weer terug moeten naar de boss room om verder te gaan. Wanneer de boss bezig is kan je maximaal 5 keer de boss room betreden.

Bosses zijn gebalanced om te spelen met een grote groep spelers. De moeilijkheid wijzigt niet omwille van het aantal spelers. Dit wil dus zeggen dat hoe minder spelers je meeneemt naar de boss fight hoe moelijker het zal zijn en hoe langer de fight zal duren.

Summon systeem

Bosses worden gespawned door middel van een boss summoner. Een boss kan gespawned worden in de boss room van het fort waar de boss toe behoort. De boss room is te bereiken door te interacten met de Dungeon Master NPC in het fort. Je kan de boss room alleen betreden wanneer je niet in combat bent. Wanneer je bezig bent met een boss kan iedereen op de server de boss room betreden om mee te vechten. Wanneer geen spelers aanwezig is in de bossroom despawned de boss. Dit kan gebeuren als iedereen tegelijkertijd dood gaat, maar ook als je zelf de bossroom verlaat.

Boss summoners zijn te krijgen uit de Mythical Crate en War Crate (zie Crates voor meer informatie).

Wanneer een boss bezig is, kan je maximaal 5 keer de boss room betreden. Je behoudt wel je inventory en xp als je dood gaat.

Loot systeem

Wanneer een boss verslagen is, wordt de loot automatisch in de inventory van de spelers gestopt. Alle loot drops zijn gebaseerd op kansen die worden beïnvloed door het aantal spelers dat online is. Wanneer er meer spelers online zijn heb je grotere kans op betere loot, en wanneer er bijna geen spelers online zijn is de kans op goede/meer loot een heel stuk lager.

De belangrijkste loot drops die je kan krijgen uit het verslaan van bosses zijn de components voor custom recipes van bijvoorbeeld spawners of beacons. Het verslaan van bosses is naast het voeren van wars de enige manier om deze componenten te verzamelen.

De loot drops per persoon zijn gebaseerd op de hoeveelheid damage die je op de boss en de boss minions doet. Als jij de meeste damage doet, krijg je de beste reward kansen, als jij het minste damage doet, krijg je de minst goede reward kansen.

De specifieke loot drops per boss kan je terug vinden op de pagina van de desbetreffende boss.

Advies voor je eerste bossfight

De bosses kunnen verassend uit de hoek komen. Je bereid je dus best goed voor. Om je hierbij helpen is er een lijstje met adviesen opgesteld:

  • Zet je particles aan! De boss abilities zullen niet of lastig te zien zijn zonder particles.

  • Neem genoeg spelers mee. We raden je aan om de eerste keren met ongeveer 10 spelers te komen. Dit kunnen ook spelers van andere kingdoms/alliances zijn.

  • Eet vooral steak. Het is niet nodig om golden apples te gebruiken, maar neem er voor de zekerheid een paar mee.

  • Kill de minions die de boss spawned. Deze worden niet automatisch verwijderd en blijven gesummoned worden ook al is de vorige wave niet gedood.

  • Gebruik mending om je armor durability te sparen en dus je repairkosten te minimaliseren.

Last updated